duminică, 8 august 2010

8 August 1601- 8 August 2010 409 ani fara Mihai Viteazul

Astazi, 8 August, se implinesc 409 ani de la asasinarea celui mai viteaz dintre viteji, simbolul curajului si al geniului militar, al inimii de roman si al Adevaratei Uniri Romanesti, facute cu barda si cu durere in sange, al liderului ca arhetip prin excelenta: Mihai Viteazul!
Daca mi-ati oferi sansa sa ma intorc in acest moment in timp pentru a-l intalni m-as duce fara sa privesc inapoi si nu m-as mai intoarce. Sa ne aducem aminte si sa nu uitam in veci ca pe acest pamant romanesc curtat de moarte si venin de-a lungul eonilor au existat si oameni adevarati, lideri in sensul dumnezeiesc al cuvantului, lideri de urmat, oameni morali si drepti neinchinati nimanui decat vitejiei si justitiei, OAMENI!
Daca vrem sa invatam de la cineva, vreodata, uitati ce vedeti si auziti in prezent si invatati de la ei, adevaratii profesorii..ultimii profesori...Asemeni lui Eminescu, Aurel Vlaicu sau Brancusi, Mihai Viteazul troneaza neintinat pe scena ultimilor genii romanesti care de-a lungul veacurilor ne vor aminti ce inseamna sa traiesti si sa lasi sa traiasca!
Spiritul lor vesnic ma tine in viata si-mi da speranta puerila de a merge mai departe..oriunde..pana la capat! Adeseori ma pierd in mocirla infecta a societatii moderne, sugrumat de duhoarea ei insuportabila si plina de interese unele mai meschine decat altele, dar ma trezesc repede sub imboldul si strigatul de peste milenii a geniilor trimise de Dumnezeu pentru a ne arata..a ne invata..a ne revitalita, o data si-nc-o data si-nc-o data! Multumesc Doamne, ca nu ma lasi in ispita si ma izbavesti si ma inveti!
In veci nu vei fi uitat Mihai, in vecii vecilor! Guverneaza Acolo destinele asa cum le-ai guvernat si aici, ca bine o mai faci! Moartea Ta a fost si este viata Noastra!
Multumim!