miercuri, 1 iulie 2009

We All Michael Jackson

We All Michael Jackson

Tragand cu urechea la melodiile inconfundabile ale geniului ma simt onorat pentru privilegiul de a-l vedea de doua ori si asculta live tot de atatea ori: Concertul din 1992 chiar pe 1 Iulie parca(ce ironie a sortii) si din 1996, luna Septembrie din ce imi aduc aminte, ambele la Bucuresti. Am fost si sunt un fan adevarat, daca ma intelegeti ce vreau sa spun, asa cum sunt un fan Vangelis sau Jean Michel Jarre, fara lesinuri care te impiedica sa-I admiri, fara sa cred mizeriile si barfele puerile din media destinate functionarii mediei, fara sa ma confund cu el sau cu viata lui personala care ar trebui sa ramana personala asa cum si a dumneavoastra trebuie sa ramana tot personala, efectiv am ascultat si privit cu mult respect un om plin de talent pur care nu a incetat niciodata sa ne uimeasca cu noi senzatii si sentimente de admiratie si iubire! A fost unul dintre vortexurile unice spirituale care reusea de fiecare data sa aduca la acelasi punct comun milioane de suflete prin muzica si dansul sau, sa umple de uimire si incremenire inimile noastre avide dupa frumos ca si cand s-ar fi adresat uneia singure, cata unicitate…
Atunci cand il auzi cantand sau ii privesti magia pasilor de dans nu te poti gandi la el decat ca la un revolutionar profesor care-ti ofera pe tava ceea ce numai ingerii pot oferi sau alte genii ale umanitatii: dragoste si armonie pura, aceste aspecte ale vietii care ne lipsesc mai mereu si pe care le avem si simtim in prezenta maestrului. De aceea nu ma hazardez spunand ceea ce altii au spus inaintea mea si carora le multumesc: cu totii suntem Michael Jackson!
Viata merge mai departe, cu sau fara oameni geniali, cu sau fara Michael Jackson, dar sa luam aminte la actiunile Marelui Ziditor al Universului care adeseori ii ia pe cei mai buni dintre noi in Imparatia Sa si ii lasa pe cei rai in Imparatia noastra. De ce? Poate ca El stie mai bine acest lucru, dar sa se fereasca de mine cand am sa-L intreb cu ochii plini de vid pironiti in ochii Lui si sufletul plin de amaraciune si foc purificator pironit in sufletul Lui: - De ce,Doamne, de ce? Dar desigur, spunand aceste lucruri ma simt deja depasit de situatie si stiinta…Suntem mici la stat, dar infiniti in spirit si nu cerem nimanui socoteala pentru pacatele noastre omenesti si pentru actiunile noastre scapate adeseori de sub control!
Jalea inca-mi mistuie farama de suflet bun care mi-a mai ramas la gandul obsesiv deja ca inca un om bun a disparut, dar stiu ca sunteti alaturi de mine si asta ma umple de vointa, de speranta…si eu sunt alaturi de voi! Mostenirea invatatorilor nostri nu poate disparea niciodata!
We All Michael Jackson!

2 comentarii:

Mariana spunea...

:) Revin cu un surâs şi cu întrebare nouă: ,,Care este valoarea unui surâs, a unui zâmbet în relaţiile umane?" Te aştept cu răspunsul tău aici: http://psalmdedor.blogspot.com/2009/07/care-este-valoarea-unui-suras-unui.html Îţi doresc o zi plină de zâmbet! :)

Jack Aka Nicolae Cristea spunea...

Frumoasa intrebare..raspunsul nu se va lasa mult asteptat! Zi cu zambete si tie Mari!