sâmbătă, 11 iulie 2009

Intrebari

Ce ne lipseste ? De ce ne plangem mereu ? De ce suntem mereu nervosi si ne simtim singuri in multime ? De ce ne simtim captivi, ca niste puscariasi prinsi intre zabrele invizibile ? De ce ne plangem mereu de alimentatie, iar cuvintele natural si ecologic au devenit sterse si mincinoase ? De ce dam vina pe exteriorul nostru pentru toate necazurile si bolile ce ne inconjoara ? De ce ne obsedeaza cuvantul viteza cand in fapt ne taram unii spre altii intro aglomeratie si cu o incetineala incredibila ? Ce inseamna cuvantul-litera e-uri cu adevarat ? Ce inseamna cuvantul terorist cu adevarat ? Atatea cuvinte si fraze colorate, dar oare le intelegem cu adevarat sensul, stim ce inseamna pentru cei care le-au inventat ? De ce suntem atat de obsedati in a urma turma de roboti umani ? De ce cuvantul original a devenit o himera, iar toata lumea este la propriu Made in China ? Cum de au ajuns marile corporatii mai importante decat fiinta umana, decat propriul dumneavoastra copil ? Luam decizii in fiecare zi dar nu cele pe care le dorim, le simtim, le asteptam de multa vreme ! Desi traim in epoca informatiei si informaticii habar nu avem ce dorim, ce ne lipseste si de ce nu suntem fericiti !
Ce ne lipseste ? Ne lipseste puterea si vointa de a fi invingatori, de a contraataca dusmanul, oricare ar fi el, de a ne intari sistemul imunitar pana la limita noilor mutatii microbiene si a alimentatiei sintetice, puterea de a ne ajuta trupul si spiritul sa se oteleasca si sa reflecte superb raul lumii, vizibil sau invizibil…
Vointa de Putere a lui Nietzsche ar trebui pusa pe prima pagina a tuturor lecturilor, dar cine doreste asta, cine intelege asta ? Nimeni nu va vrea invingatori si inteligenti, depinde doar de dumneavoastra asta ! De ce egoismul si lacomia nu ne lipsesc niciodata ?
Nimic nu va poate invinge, decat propria dumneavoastra capacitate de a gandi !
Dar prea multe intrebari filosofico-stiintifice pentru o noapte ploioasa…Noapte Buna !

Un comentariu:

Radu George spunea...

Buna ziua:D

Sunt detinatorul blogului http://poetry-game.blogspot.com/ .V-am contactat pentru a va intreba daca nu vreti sa facem reclama reciproc prin afisarea linkului unul la celalalt.

Multumesc frumos,o zi buna!

--
Radu