duminică, 14 martie 2010

Trecuturi multiple

Trecuturi multipleDe curand mi-am insusit ideea trecuturilor multiple si asta m-a impresionat, nu pentru ca ar fi o idée noua sau stralucita, ci pentru ca imi dezvaluie una din lectiile de baza ale vietii : traieste acum si nu in trecut!
Nimeni nu poate nega ca avem mai multe trecuturi si un singur prezent, doar unul, pe care daca nu-l punem in valoare el dispare si devine o noua tulpina a manunchiului de trecuturi multiple si prafuite.
Batranetea, in toata splendoarea ei se poate instaura la putere cat ai clipi si-ti poate dezvalui in mod brutal ca ai trait in trecut si tot ceea ce ai facut a fost sa redescoperi si sa trezesti la viata amintiri…aceasta capcana perversa a existentei trebuie evitata cu orice pret, caci ne fura filosofia si frumusetea prezentului, care este adevarata viata de trait!
Un aspect vital al trairilor omenesti il reprezinta rezolvarea sau nerezolvarea problemelor din trecut, impacarea sau neimpacarea cu trecutul tau, invatarea sau neinvatarea din experientele trecutului. Atata timp cat nu ai facut pace cu trecuturile tale vei trai mereu neimplinirea si vei sfarsi prin a imbatrani in trecut fara sa traiesti cu adevarat, adica in prezent si agatat cu vise realizabile intotdeauna in viitor!
Visele neimplinite din trecut te vor haitui intreaga viata si-ti vor aduce doar miraje din frumoasele povesti arabe fara a-ti da ragazul sa respiri, sa traiesti, sa te bucuri...
Nu-ti poti crea un viitor din trecut, nu incerca sa readuci la viata ceva ce a murit sau nu mai exista; gaseste puterea sa faci aceste lucruri si-ti vei crea propria fericire!
Trecuturi avem foarte multe, prezent insa doar unul; chiar si matematic vorbind el are nevoie de mai multa atentie si analiza, mai multa consideratie si respect, caci asa cum ni-l formam si decizionam asa o sa-l avem. Trecutul trebuie sa ne dea forta si intelepciunea pentru a putea sa cream prezentul si fericirea; din pacate multi dintre noi procedeaza chiar invers si mare pacat fac, insa nu e timpul pierdut pentru nimeni, indiferent de varsta, sa inceapa a trai in prezent, sa inceapa a TRAI!
Viata are etapele ei, trecutul este o etapa, viitorul este o himera frumoasa, insa prezentul reprezinta EXISTENTA!
Right here...Right now!

Niciun comentariu: