sâmbătă, 20 februarie 2010

Nuantele Fericirii

Cineva spunea ca frumosul este calea de a uita durerea si uratul nemiscarii acestei lumi. Golul ei te asurzeste si-ti doresti perpetuu sa alergi dupa desertaciunea placerii spre a uita..durerea!
Filosofia insatisfacerii totale te cuprinde crud, asa cum o menghina cuprinde creierul tau posedat de prostie si opacitate..pare ca n-are sa-ti mai dea drumul niciodata, devii prizonierul nemultumirii vesnice de sine si de semeni, de dimineata si de seara, de o trezire dintr-o vesnica veghe. Si astfel mortul viu evadeaza din adancurile supraeului si ocupa intreaga scena a superficialitatii constiintei!
E atat de usor sa scapi din aceasta capcana si totusi, atat de greu, asa cum pestele zareste adeseori natura verde in bataia vantului, dar nu va putea sa o guste niciodata cu adevarat..lumea alien-a il va sufoca inainte ca cerul sa-i reflecte bine imaginea in oglinda sa albastra; efectiv nu apartine florei terestre asa cum nici noi, oamenii, nu apartinem spiritualitatii si armoniei!
Si totusi,cu un efort imens de vointa si disciplina ne vom ridica din tarana ignorantei si nefericirii spre devenirea caii pacii si echilibrului. Dar asa cum marii Maestri de Arte Martiale initial au fost ani si dueluri de-a randul sangerosi, nemilosi, ucigasi, ca mai apoi sa gaseasca Calea Armoniei si balantei interioare asa si noi, muritorii de rand, ducem bataliile noastre sangeroase cu propriile constiinte slabe si limitate sperand ca intr-un tarziu sa gasim frumosul si..FERICIREA!
Aproape orice poate fi schimbat pe lumea asta la nivel de individ sau familie, oricand, trebuie doar sa gasesti puterea si curajul sa o faci..si astfel te vei salva si-i vei salva si pe altii!

Niciun comentariu: