joi, 6 mai 2010

Falosenia mandriei sau mandria faloseniei

Dumnezeu este Primul! Deasupra si dedesubtul Sau nu se afla nimeni si nimic, El este Suprem! Totul incepe cu mult sub El si oricine se afla sub El va avea unul mai prost ca el insusi, unul mai destept ca el insusi si unul la fel de dobitoc ca el, tot insusi. Acesta este mersul firesc al ironiei lucrurilor create de Dumnezeu. Si fiecare dintre cei trei : cel deasupra ta, cel de langa tine si cel dedesubtul tau au si ei la randul lor cate trei dobitoci mai mari, mai mici sau egali cu ei insisi si tot asa o tine lumea intr-un superb sistem logaritmico-piramidal de oameni care-si au nasul si de nasi care-si au nasii..
De aceea nu incerca sa fii mai mult, cel putin atat sau mai putin decat esti caci vei sfarsi prin a devein dobitocul perpetuu, veriga intr-un perpetuu mobile al prostiei ce se mandreste cu ea insasi! Tu nu esti intr-un fel sau altul, nici macar ca si reflexive a constiintei ramase dupa ce ai uitat tot ce te inconjoara, tu doar ESTI!
Marturisesc cu amuzament aceste ganduri hapsan de comice venindu-mi in minte ca urmare a propriei experiente de a FI, de a exista intr-un plan mai bun decat altii, cel putin acelasi plan sau intr-un plan inferior lor, dobitocilor cu care ma compar in fiecare zi. De necrezut, dar eu doar SUNT si nimic mai mult! Raportarea la infinit la ceilalti ma determina a fi o entitate goala, o fiinta fara existent, fara original, ma determina a inexista, constient fiind totusi de existenta mea de sine statatoare, care si ea este constienta de sine la randul sau!
Paradoxul consta in egalitate, cu totii suntem egali in constanta noastra universal si cu cat incercam mai tare a fi mai mult decat suntem , mai putin sau cel putin cat suntem cu atat dovedim comunul `nostrum sinistrum` si cu atat ne adancim in imobilitatea evolutiei relativ-constante a personalitatii!
Mai tot timpul afisam ceea ce nu suntem, mai ales ceea ce nu suntem in sens pozitiv, caci daca nu exista nu are cum sa fie, scaldandu-ne fara sfarsit in minciuna ipocrita a mastilor kabuki. Dealtfel daca am intelege putinul de ironie oferit de mastile artistilor puterea pozitiva ne-ar parveni inmiit, dar nu intelegem si asta ne aduce si mai multa falosenie!
Indifferent ceea ce cred altii ca esti sau ce crezi tu despre tine ca esti nu poti fi decat un singur lucru, ceea ce ESTI si nimic nu poate schimba asta!
Daca nu ne-am mai mandri atata cu Prostia noastra ereditara si ulterior educata am putea gasi in sfarsit calea spre armonie si fericire, poate chiar un pic de progres, o lingurita de dragoste!
In mod caraghios mandria se mandreste neintrerupt cu dansa, ceea ce-I da un character aparte, chiar original in falosenia ei. Leacul e simplu la toate aceste zone negru de neplacute ale personalitatii :
Cunoaste-te pe tine insuti!

4 comentarii:

Anonim spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=NnXKfAEzmJ0&feature=related

Jack Aka Nicolae Cristea spunea...

Nu vom afla vreodata
Ce oare ne-a legat...

Frumoasa vibratie emana aceasta trupa, intotdeauna mi-au placut, inca de pe vremea anilor de liceu..ehee, ce vremuri, ma incarc in permanenta cu ele si stii de ce? Pentru ca am sa le traiesc la nesfarsit, acum , aici , intotdeauna!
Multumesc, mult noroc pe Directia..5!

Anonim spunea...

http://www.trilulilu.ro/floris_40/3c2c996c379e4d

Jack Aka Nicolae Cristea spunea...

Il Divo..dumnezeieste..iar acest duet cu Celin ii pune parca si mai mult in evidenta!
I believe in u, un mesaj sincer de la oricine pentru oricine. Intotdeauna exista cineva care crede cu adevarat in tine, o umbra, un sunet, chiar si un cantec! Multumesc, I believe in u 2!