marți, 14 decembrie 2010

Observ omul 2

Ma aflu in faza in care gasesc amuzant repertoriul cuvantatoarelor umane si necuvantatoarelor ”animale”; daca stau bine si ma gandesc incep a face o mare confuzie intre cele doua nestiind exact care-i una si care-i cealalta dand crezare vechiului dicton ”nu mai face pe om porc ca jignesti animalul”. Totusi constiinta, cum s-a ajuns in aceasta faza critica, cum de s-a permis si se permite decadenta sub diferite forme si la acest nivel extra liminal? Traim cu adevarat un moment critic coroborat cu multe aspecte teatrale in fata carora unii dintre noi privim tamp si neputinciosi cum ar fi cel politic sau ”e foame de bani baeti”! Foarte, foarte amuzant, am ajuns in stadiul starii in care nu ma mai poate mira nimic, absolut nimic sau poate cine stie, un meteorit inghetat si ratacit care ar lovi dintr-o mare greseala pamantul, moment dealtfel pe care-l astept de..65 de milioane de ani!! Mda, asta da minune, asta da primenire a sufletului si planetei, asta da transformare, asta da cainta, asta da scapare, asta da mana Divina, asta da Sarbatoare, asta DA..cum mai spun unii si altii! Ma intreb de unde puterea unora de a face rau in ciuda binelui si puterea altora de a indura in ciuda raului? Mare gogomanie, bizara realizare din lut sau din maimuta sau din alga a fiintei ce-si spune ”umana”; probabil Dumnezeu se afla atunci intr-o ipostaza caragialiana, respirand canicula de nedescris a marelui invatat amuzat chiar si el peste masura de sine insusi, si-ntr-un absurd frate cu inconstienta ne-a gandit pe noi, fii si fiicele Lui!? Doamne iarta-ma, cum de s-a petrecut o astfel de fapta abominabila izvorata parca dintr-o hara abdominabila de nedescris de puternica,CUM?! E, dar daca a vrut Ziditorul maica ne putem noi oare opune, putem noi oare sufla in fata puterii?! Nu, cum nu putem face niciodata nimic in fata brutalitatii infinite si a grandioasei ordini mondiale; ca o analogie Dumnezeu a fost destul de mondial, chiar tiran pe alocuri, dar sa nu invinuim ceva ce nu pricepem si sa ne concentram pe ceea ce stim deja sau mai bine zis ceea ce simtim, pana-n maduva maduvei vintrelor noastre! S-apoi am incalecat pe-o sa s-am tot sa va continui povestea mea si a dumneavoastra!

Un comentariu:

radiowhisper.com spunea...

Buna Ziua!
Eu sunt Vlad, unul dintre membri Radio Whisper - un radio antimanele dedicat bloggerilor şi nu numai.
Am găsit întâmplător blogul tău, am citit câteva articole şi nu am vrut să ies înainte să te felicit – mi-a plăcut mult ce am găsit aici. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doresti, poţi să ne recomanzi orice articol, iar noi îl vom promova.
Ne-ar face plăcere să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
M-am gândit aşadar să vin cu o propunere:
Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piese necenzurate. Avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă cât mai complexă de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că poate ai vrea sa ni te alături şi să colaborăm (binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place). Dorim de asemenea să îţi acordăm un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultatorilor noştri.
Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul asculta.whisper sau un e-mail, tot la asculta.whisper@yahoo.com, pentru a discuta mai multe.

www.radiowhisper.com
Multumesc,
Cu stimă Vlad!