marți, 19 aprilie 2011

IADUL, IN VERSIUNEA LUI NICOLAE CRISTEA

O zi obisnuita din an ca toate zilele fierbinti sau reci, plicticoase sau productive din an. Ma trezesc! Ce poate fi mai frumos, mai placut decat trezirea din somnul dulce si odihnitor din care mare atentie, puteai sa nu te mai trezesti!..dar uite ca eu am facut-o, maree minune! Sunt performer in sport de cand ma stiu la un nivel destul de inalt zic eu, cum ii zice domnule? Mare Maestru, asa. Bine, gurile rele spun ca ”se putea si mai bine” sau totusi, puteai fi Mr. Olympia si intradevar : nu sunt! Dar cum mai spun eu cu alti cativa cateodata fiecare cu ”performanta” sa! E destul de greu cu sportul practicat de 25 de ani incoace riguros, disciplinat, mai putin cu chiulangeala si cu destule sacrificii la activ, dar iarasi ne laudam cu spor sa lasam masca pe popor si nu-mi prea sta-n caracter ;) !
Ca sa nu o mai lungim la infinit intr-o compunere realista, dar care plictiseste pe multi, mai ales pe cei mai indisciplinati in viata pentru care o noua zi mai vad dansii ce le aduce, deci nemaiprelungind suspansul devenit dintr-o data chiar si pentru mine diafan de neinteresant am sa va dezvalui o parte destul de consistenta a IADULUI pe acest pamant pentru cel in cauza : DIETA ALIMENTARA COMPETITIONALA!
Ea se intinde pe parcursul a 10 saptamani(acum mergand la Europene in acest interval mi-am organizat-o) scazand la alte Competitii la 4-5 saptamani, in felul acesta prima zi de inceput de dieta competitionala devenind din zi obisnuita zi infernala, ziua cand incepe pentru mine : Iadul pe pamant!
In afara faptului ca-ti afecteaza intr-o masura variabila viata personala, sociala si alte vieti existente este o munca Sisifica care nu pregeta sa inceteze vreodata si care nu da semne ca s-ar obisnui cu tine, iar tu cu ea nici atat! Cu toate astea dragii mei nu ma pot abtine, sportul usor sado-masochist pe care-l practic ma cheama la el de fiecare data ca o meduza vrajita ce te pietrifica-n privirea ei reptiliana si mai rau decat atat jocul si chinul Competitional devenind delirante! Nu vreau sa exagerez sau sa ma laud cum o fac de obicei, dar eminamente nu ai cum sa intelegi o iota din ce-ti scriu acum daca nu ai trecut macar o data prin dementa unei diete alimentare stricte intinse pe parcursul a minim 8 saptamani si mentionez : STRICTE! Continui ideea care va revolutiona Piramida lui Maslow ;) si va spun atat : cel mai puternic ingredient al fiintei umane este MANCAREA! Ea da cea mai puternica dependenta, iar lipsa ei te inebuneste pur si simplu (exceptanad aici bineinteles alcoolismul anonim de grad maxim si stupefiantele, vicii morbide ; compatimesc sincer pe cei care le au), dar noi vorbim aici de necesitati ale majoritatii, deci cu alte cuvinte a normalitatii noastre!
Mancarea pare cea mai buna mama de pe pamant (in realitate cea mai terifianta scorpie care te sapa mai rau ca oricine..pe la fata ) , la ea te vei intoarce mereu cu mare drag sa te linisteasca si sa te compatimeasca, sa te primeasca in ghearele ei de condor hamesit hranindu-te regulamentar, umplandu-ti absolut orice gol ai avea dumneata: fizic, dar mai ales psihic. Cum stim cu totii marea problema a secolului XXI fiind stresul pe fond nervos facem toate bolile si suferintele posibile inclusiv mancatul fara sa ne fie foame..fizic!
Avand in vedere cele spuse mai sus eu fac asta de 20 de ani ; la inceput pentru ca imi placea provocarea, trupul sculptat si competitia, iar acum pur si simplu..nu ma pot abtine ; totusi sa nu faceti greseala de a crede ca imi este mai usor acum sau ca pentru mine e o bagatela. NU, este un IAD, fiecare secunda ma ucide si ma duce mai aproape de ce visez : un trup mai proportionat si frumos, un Titlu, glorie poate si nu in ultimul rand echilibru si randament psihic! Pentru ca va spun voua acum, pana nu treci prin anumite incercari si mari greutati ale vietii nu ai sa intelegi placerea si frumosul adevarat, niciodata ; pur si simplu nu ai capacitatea sa apreciezi si sa respecti valorile existentei tale!
Ne auzim peste 4 saptamani, cand aceasta frantura de iad se va termina, sper cu bine! Multe ”succesuri”!

Niciun comentariu: