miercuri, 21 ianuarie 2009

Sunt cavalerul, cel plin de cutezanta…

Deplang imensa ignoranta
Sarut divina mana-n noapte,
Sunt cavalerul, cel plin de cutezanta…
Ce-a indraznit la fructele mai coapte !

Ce a privit mai sus cu disperare
Catand pulsatii printre stele,
Tot implorand o indurare
Tot mai sperand cu dor la Ele !

La galaxii ce ma privesc
Si se privesc si intre ele,
Sa le adun e greu sa reusesc
Prin gravitatii pline de durere !

2 comentarii:

Anonim spunea...

felicitari in primul rand pentru marea lejeritate cu care compui asa versuri marete, pline de o energie aparte, ce izvoraste din launtrul atat de vast si de subtil.
Faptul ca esti un cavaler nu surprinde pe nimeni, creatiile tale promoveaza onoarea, simplitatea, sinceritatea,altruismul,insa ramen sa ti raspunzi singur la intrebarea : esti cavalerul tau? sau al nostru? al celor insetati de a cunoaste o parte din intelepciunea ta! gandeste te bine si da mi un raspuns, caci ar fi si pacat sa nu impartasesti asa o valoare spirituala si celor care vor sa afle mai mult despre viata, care trebuie sa le fie deschisa portita cunoasterii Adevarului, asa cum tu atat de subtil si gratios il cunosti...am observat ca esti un pic retras in a impartasi gandurile tale nobile si pline de adevar, parca un pic temator la un raspuns negativ, dar totul este sa vrei,sa incerci ori de cate ori este nevoie si prin cat mai multe metode! ai aspiratii spre astrele la care astepti sa te cheme la ele, fii tu Astrul Suprem si cheama oamenii la tine si impartasestele din cunostintele tale, fii tu Scanteia, caci poate Dumnezeu te a ales pe tine, nu irsi acest talent in spatele cortinei, caci ar fi o mare pierdere pentru toti cei ce te inconjoara, inclusiv pt mine...respectele mele pentru unul dintre putinii oameni haraziti cu sensibilitatea creeatoare de frumos...si nu uita, "cunoaste te intai pe tine" caci cred ca si u esti un mare visator...salutarile mele

Jack Aka Nicolae Cristea spunea...

Multumesc din suflet pentru cuvintele sincere adresate mie si versurilor mele intortocheate...Aceste laude adresate din inima ti le pot adresa si eu tie, caci cum tu ai de invatat de la mine si eu am de la tine. Si, cum spuneam deunazi, ceata noastra de pribegi si studenti ratacitori se aduna incet, incet, dar sigur! Mult succes, prietene!